Magic Massager: Adam & Eve w. plastic head

af Jesper Rubech Rasmussen den 16/07/2013

i Anmeldelser af Magic Wands

Adam & Eve Magic Massager

De hårde facts

Adam & Eve Magic Massager er en af de Magic Wands der har været  på markedet i mange år. Den første version af Adam & Eve havde et metalhovede ligesom Hitachi Magic Wand og Europe Magic Wand har. Efter ca. 2011 har Adam & Eve ændret designet radikalt så massageren nu har et plastichovede hvor motoren også er indbygget i. Dvs. motoren er meget mindre ind i den oprindelige version. Der er også indbygget en strømforsyning i håndtaget så motoren nu bliver drevet af lavspænding i stedet for op til 312 V DC som i den første version. Jeg vil skyde på at det er af sikkerheds- såvel som prismæssige hensyn at designet er blevet ændret.

Vibrationerne

Vibrationerne måles til at være ret kraftige til trods for en lille motor og svinghjul. Årsagen til dette skal findes i at det plastic/skum hovede som massageren leveres med er ret tyndt og det dæmper derved ikke de vibrationer der kommer ud af hovedet på massageren ret meget. Det man som bruger oplever er altså stort set det samme om den har skumhætten installeret eller ej.

Det man vil opleve som bruger er en kombination af svinghjulets størrelse/vægt, vægten på massagerens hovede, kræften fra motoren som driver det hele og så hvor meget de vibrationer igen dæmpes af det påmonterede bløde materiale. I det her tilfælde er den efterfølgende dæmpning altså lille.

Hvordan bliver vibrationerne så til?

Vibrationerne bliver lavet af en lille motor der er installeret i selve plastic hovedet på massageren. Motoren har et svinghjul installeret direkte på selve motorakslen.

Motoren er koblet til en indbygget strømforsyning som har konverteret de 230 V netspænding ned til lavspændings DC.

Om der er dobbelt isolation hen over transformatoren (gul klods ca. i midten) det ved jeg ikke og det vil heller ikke have den store virkning rent sikkerhedsmæssigt, da jeg kan konstatere at de ledninger der bære lav spænding (grøn/rød ved kontakten) vil ved en dårlig lodning have mulighed for at røre forsyningsledningerne med høj spænding (brun/blå). Det betyder at der er risiko for høje spændinger på motoren øverst i apparatet. Om apparatet er designet mekanisk godt nok til at dette er ok kan jeg ikke vurdere.

Læs mere om sikkerhed under CE afsnittet længere nede i testen.

Magic Massager har to hastigheder som vælges på kontakten i midten.

Adam & Eve indeni

På billedet herunder ses motor og vægten inde i massagerens plastichovede.

adam_eve_head_2

Læs mere om hvorfor der er forskel på vibrationer: Vibrationsguide

Læs mere om hvordan de forskellige målinger er foretaget: Målinger

Hvad er der at se på graferne?

På nedenstående graf kan du se acceleration- og displacement plottet som funktion af de to hastigheder som Magic Massager har. Hvis du vil se og sammenligne lige netop den her graf for alle de testede vibratorer kan du se dem samlet her: Samlede grafer for vibrations test

For Magic Massager er displacement målt i størrelsesordenen 750-1000 um og accelerationen fra 185 og 190 m/s^2. På de 4 nederste linjer kan man se at håndtaget stort set ikke afgiver vibrationer og er derved behageligt at holde på i længden.

Adam & Eve vibration measurements

På nedenstående tre grafer kan du se min og max værdier for henholdsvis hastigheder, lydmåling og accelerationsmåling for de testede magic wands.

Magic Massager er målt til at have hastighederne  4560 til 5460 RPM.

Lydtryk ligger imellem 40 og 50 dB. På dataarket  kan man se lydtrykket for de forskellige hastigheder. 40 dB er ikke så dårligt, men ved 50 dB kan det ikke længere betegnes som lydløst (<38 dB).

På accelerationsgrafen kan man se at Magic Massager går fra 185 – 190 m/s^2 fordelt over de 2 hastigheder. Styrkemæssigt er der altså ikke den store forskel på de to gear, men de vil opleves forskelligt pga. de andre parametre som hastighed og displacement.

Massagerens hoved

Hovedet er udført i en tynd hvid plastic agtig overflade. Inden i den tynde plastic er der et skumindlæg som danner et blødt lag imellem massagerens plastic hovede og det tynde bløde yder plastic. Skumindlægget er ret tyndt, dvs. vibrationerne fra plastic hovedet dæmpes ikke ret meget.

Sikkerhed

CE mærket

CE mærket er det obligatoriske mærke vi bruger på produkter der skal sælges på markedet i EU. Det sikrer overensstemmelse med de respektive standarder der gælder for det pågældende produkt.

Adam & Eve er ifølge boxen CE mærket. Men den sikkerhedsmærkat som skal være påsat alle 230 V husholdningsapparater der viser hvilken isolation apparatet lever op til og hvilke specifikationer man kan forvente i form af strømforbrug, spændinger etc. den er ikke tilstede på massageren, så derved opfylder massageren ikke kravene til CE. Det har heller ikke ved forespørgsel på e-mail været muligt at få udleveret dokumentation der beviser at apparatet derudover opfylder CE kravene.

Specifikationer

 • 230 V @ 50 Hz forsyning
 • 180 cm ledning med french plug
 • 2 hastigheder målt til ca. 4500 og 5500 rpm
 • længde: 32 cm
 • vægt: 325 g
 • Motoreffekt 5 W

De blødere værdier

Brugeranmeldelser

 

Fordele

 • Billig
 • Let i forhold til Europe Magic Wand og Hitachi Magic Wand
 • Altid klar til brug, ingen batterier der skal lades.

Ulemper

 • Kun to hastigheder

Anbefalinger

 • Hvis massageren føles for kraftig kan du med fordel lægge et klæde imellem til at starte med.

Køb den her

Ca. pris (2014) 499 DKR (67 €)

{ 0 kommentarer… tilføj en nu }

Skriv en kommentar

Forrige indlæg:

Næste indlæg: